Receta

Peston me brozilokë e bëjmë me forcat tona

3 vjet me parë / nga Enkel Demi
Kjo është një nga pjatat më të preferuara në Shqipëri, por dhe në shumicën e rasteve…

Biftekë me domate dhe rigon që në shqip shijon për vdekje

3 vjet me parë / nga Enkel Demi
Pas kërkesave të shumta të lexuesve dhe veçanërisht të “uzurpueses” së faqes rozmarina.al, Iva Tiço vendosa…

Qershitë janë arsye e mirë për ta tepruar (edhe me çokollatë)

3 vjet me parë / nga Iva Tico
“Sepse qershitë zgjasin pak”, ishte përgjigjja që i dhashë sakaq të dashurit që nisi të grindej,…

Linzer cookies, të bukura si vetë Pashka

3 vjet me parë / nga Iva Tico
Kam tre ditë që përpiqem të shqiptoj në shtëpi në mënyrë korrekte biskotat Linzer [ˈlɪnzər], por…

Tavë dheje me kërpudha për të vrarë këto ditë “as mish, as peshk”

3 vjet me parë / nga Enkel Demi
Janë ditë të vështira, pasi në pak orë ndodhin gjëra të hatashme. Është ndërruar ora dhe…

Beef Wellington në këtë mënyrë bëhet (deri diku) kollaj

3 vjet me parë / nga Iva Tico
Beef Wellington më ishte dukur gjithmonë një nga gatimet më të vështira, ndaj dhe nuk e…