Salçiçe me fasule një pjatë dimri, por që shijohet në vjeshtë

3 vjet me parë / nga Enkel Demi
Salçiçet janë një dashuri e vërtetë. Gatimet e tyre janë të shumëllojshme, ndaj ata që mendojnë…

Qershitë janë arsye e mirë për ta tepruar (edhe me çokollatë)

3 vjet me parë / nga Iva Tico
“Sepse qershitë zgjasin pak”, ishte përgjigjja që i dhashë sakaq të dashurit që nisi të grindej,…

Linzer cookies, të bukura si vetë Pashka

3 vjet me parë / nga Iva Tico
Kam tre ditë që përpiqem të shqiptoj në shtëpi në mënyrë korrekte biskotat Linzer [ˈlɪnzər], por…

Beef Wellington në këtë mënyrë bëhet (deri diku) kollaj

3 vjet me parë / nga Iva Tico
Beef Wellington më ishte dukur gjithmonë një nga gatimet më të vështira, ndaj dhe nuk e…

Kush ka akoma panetone në shtëpi, mund ta shndërrojë në ëmbëlsirë tak fak

3 vjet me parë / nga Iva Tico
Mendova që do ishin shumë që ashtu si puna ime keni ende ndonjë panetone të mbetur…

Supë me brokoli e mascarpone, për qejf të shpirtit dhe jo për dietë

3 vjet me parë / nga Iva Tico
E kush tha që supa është vetëm nga halli, kur sëmuremi apo kur duam të dobësohemi?!…

Lakra Brukseli të maskuara në Pancake me gjëra të mira

3 vjet me parë / nga Iva Tico
Ka një mënyrë që të hash të gjitha ato gjëra (kryesisht perime) që nuk të pëlqejnë:…

Supë donit, supë ju bëra. Me vitamina, si asgjë tjetër

3 vjet me parë / nga Iva Tico
Unë vetë supën e kërkoj vetëm kur jam e sëmurë. Por ca ngaqë është fillim viti…