Le të shkrihemi me gjalpë (dhe nga i nxehti i furrës)

6 vjet me parë / nga Iva Tico
Vera nuk është stina ideale e biskotave (Krishtlindjet po, që janë!). Por përtej ëmbëlsirave të lehta…

Kek me qershi “Mon Cheri”

6 vjet me parë / nga Iva Tico
E di, e teprova. Por do të vijoj ëmbëlsirat me qershi, derisa të mos shoh me…

Kur qershitë takojnë trumzën dhe sjellin një shije Joni

6 vjet me parë / nga Iva Tico
Nëse nuk do quhej Rozmarina, ky Blog mund të ishte quajtur dhe trumza. Por në fund,…

Në kohën e qershive

6 vjet me parë / nga Iva Tico
“Por është fare e shkurtër koha e qershive, si varëse koralesh që mblidhën në ëndrra”, këndonte…

Një ashure letrare

6 vjet me parë / nga Iva Tico
Një mikesha ime, e dashuruar pas Stambollit, më ka thënë gjithmonë, që kur të shkoja atje…