Një oriz me limon dhe djathë të shkrirë Philadelphia a quhet vegjetarian?

9 muaj me parë / nga Enkel Demi
Së bashku me ngrohjen e motit dhe shijet bëhen pak më të athëta, sepse kërkojnë freskinë…

Strozzapreti me merluc për Iftar

9 muaj me parë / nga Enkel Demi
Strozzapreti është një lloj makarone, e cila njihet më së shumti në Itali në krahinat e…

Mirëserdhët bathë të freskëta (një recetë e gjyshes jo vetëm për vegjetarianë)

9 muaj me parë / nga Enkel Demi
Bathët futen tek bishtajat që dikur shqiptari i përdorte shumë shpesh, ndërsa tani janë bërë rrallë…

Peshk Mic me domate në tigan

10 muaj me parë / nga Enkel Demi
E mësova sot për herë të parë si quhej ky lloj peshku. Quhej Mic, si i…

Pulë në tigan që i bën fëmijët për vete

10 muaj me parë / nga Enkel Demi
Kur vinte e djela në shtëpi gatuhej një gjysëm pule me patate, kurse mua më çonte…

Gjuza e pellazgëve shkon shumë me verë e limon

10 muaj me parë / nga Enkel Demi
Kujtim Gjuzi ma solli këto kohë ndër mend këtë peshk të jashtëzakonshëm që ka qenë ushqimi…

Sfida me orizin Olim/ Pjata ime pranverore është më e mirë se ëmbëlsira e Ivës

10 muaj me parë / nga Enkel Demi
Së bashku me Ivën kemi zbuluar orizin Olim. Unë kam zgjedhur atë me ngjyrë blu, i…

Një drekë me sardele që bëhen sa çel e mbyll sytë, por në fillim linguine me fruta deti

11 muaj me parë / nga Enkel Demi
Në këtë periudhë në çdo shitore peshku gjen sardele me shumicë, por në përgjithësi namuzqarët e…