Receta

Një drekë me sardele që bëhen sa çel e mbyll sytë, por në fillim linguine me fruta deti

3 javë me parë / nga Enkel Demi
Në këtë periudhë në çdo shitore peshku gjen sardele me shumicë, por në përgjithësi namuzqarët e…

Karrotat nuk kanë qenë kurrë më pak dietike se në këtë ëmbëlsirë

4 javë me parë / nga Iva Tico
Për vite me radhë i kam rezistuar kekut me karrota dhe nuk kam pranuar ta gatuaj…

Kekët e vegjël “madaleine” kanë shumë legjenda, ama në mëngjes shijojnë

4 javë me parë / nga Iva Tico
E bukura e ëmbëlsirave të traditës, është se për to mund të lexosh pafund, burime historike,…

Byreku me lakra dhe lek, tradita e Novruzit

4 javë me parë
Sipas traditës së kësaj feste fetare që festohet kryesisht nga bektashinjtë, por  dhe nga të gjithë…

Turli mishi që e bën Iva Tiçon t’i vërë gishtin kokës për mishin e gjellës

1 muaj me parë / nga Enkel Demi
Ndërsa dimri po na lë me një shpejtësi të papritur, përderisa dhe “plakat” nuk po na…

Qumështor Myzeqeje ose Krem Katalanas i thonë të jasht’mit

2 muaj me parë / nga Enkel Demi
Kur Iva Tiço do ta marrë vesh që unë guxova dhe bëra një ëmbëlsirë, do më…