Receta

“Mississippi Mud Pie”: për festat e amerikanëve, le ta bëjmë si në Amerikë

1 vit me parë / nga Iva Tico
“American Pie” për publikunshqiptar është bërë i njohur me filmin komedi që në shqip është përkthyer…

Zahiretë e çmuara të Lugës së Argjendtë

1 vit me parë / nga Iva Tico
Dikur ishte zakon i shumicës familjeve shqiptare: diku nga fundi i verës nisnim e përgatisnin zahiretë…

Më falni për mungesën e modestisë, por shëndetlia ime doli “fundi botës”

1 vit me parë / nga Iva Tico
E kisha me merak këtë ëmbëlsirë: e para, nuk e kisha bërë kurrë dhe e dyta,…

Tavë kosi që mos të thotë kush “nëntë ujë, një kos”

1 vit me parë / nga Enkel Demi
Tava e kosit është gatim i ditës së djelë ose i festave. Kurban Bajramin përherë e…

Paçaja e nanës është tava me mish që lë thonjtë Iva

1 vit me parë / nga Enkel Demi
Bëhet fjalë për një gatim që është karakteristik për shtëpinë tonë dhe natyrisht që e ka…

Pirunët gati?! 12 fakte për të festuar Ditën Ndërkombëtare të Makaronave

1 vit me parë / nga Iva Tico
Nuk është se na nevojitej ndonjë sebep më shumë për të marrë tenxheren, për të nxehur…