Receta

Vezët alla-turka mund t’i bëjë dhe kush s’di të skuqe një vezë (e të nderohet)

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Dikur ishte gati gati mburrje: “unë s’di të skuq as edhe një vezë” nënkuptonte se ti…

Pulë në tigan që i bën fëmijët për vete

5 vjet me parë / nga Enkel Demi
Kur vinte e djela në shtëpi gatuhej një gjysëm pule me patate, kurse mua më çonte…

Sfidën e Kelit me oriz Olim e fitoj unë dhe kjo tortë e veçantë

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Po erdhi puna për gara unë kam në zakon të keq: nuk e njoh fare filozofinë…

Gjuza e pellazgëve shkon shumë me verë e limon

5 vjet me parë / nga Enkel Demi
Kujtim Gjuzi ma solli këto kohë ndër mend këtë peshk të jashtëzakonshëm që ka qenë ushqimi…

Sfida me orizin Olim/ Pjata ime pranverore është më e mirë se ëmbëlsira e Ivës

5 vjet me parë / nga Enkel Demi
Së bashku me Ivën kemi zbuluar orizin Olim. Unë kam zgjedhur atë me ngjyrë blu, i…

Ëmbëlsira ime më e dashur? Padyshim tarta e “Të dielës shqiptare”

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Nuk e kisha menduar kurrë që një ëmbëlsirë e thjeshtë mund të të ndryshojë kaq gjëra…