Supa e qiqrave që e zë dimrin gafil

2 vjet me parë / nga Enkel Demi
Të gjithë e njohin shprehjen “Qiqra në hell”, por pak e dinë që qiqërim nënkupton një…

Kërpudha me pastërma për t’ia bërë dimrit me sy

2 vjet me parë / nga Enkel Demi
Në këto ditë të ftohta, sipas meje që nuk marr vesh nga dietat, njeriu duhet të…

Mish gjelle në vorbë ose si i themi në shqipe të kulluar, osso buco

2 vjet me parë / nga Enkel Demi
Nuk është e njëjta gjë në shqipërim përsa i përket osso buco-s. Ne e njohim si…

Lasagna bolonjeze, ashtu si i bën gjithë shqiptaria

2 vjet me parë / nga Enkel Demi
Binte një rrigë shi jashtë dhe i kisha blerë nja 300 gramë mish të grirë viçi…

Mbledhje bordi në shtëpinë e Kelit, ku një superdrekë bëhet për gjysmë ore

2 vjet me parë / nga Iva Tico
Ka disa njerëz që përgatiten një javë të tërë për të shtruar një drekë për miqtë…

Peshkun Kerr fute në furrë dhe mos e vrit mendjen

2 vjet me parë / nga Enkel Demi
Më qëlloi që sapo shkela në shitoren e peshkut “Shëngjini” tek Pazairi i Ri erdhi furnizimi…

Peshku ishte aq i mirë sikur hëngrëm mish qingji

2 vjet me parë / nga Enkel Demi
Kjo është një shprehje pak e shkarë që shqiptarët e përdorin sa herë në tryezë kanë…

Lasagna me kungull dhe presh si kuzhinë tradicionale shqiptare

2 vjet me parë / nga Enkel Demi
Kur Iva Tiço bëri një quizz në Instagram, në të cilin pyeste: “E gjeni dot si…