Sfidën e Kelit me oriz Olim e fitoj unë dhe kjo tortë e veçantë

2 muaj me parë / nga Iva Tico
Po erdhi puna për gara unë kam në zakon të keq: nuk e njoh fare filozofinë…

Ëmbëlsira ime më e dashur? Padyshim tarta e “Të dielës shqiptare”

2 muaj me parë / nga Iva Tico
Nuk e kisha menduar kurrë që një ëmbëlsirë e thjeshtë mund të të ndryshojë kaq gjëra…

Cheesecake po, pjekje po, salcë luleshtrydhesh po e po

2 muaj me parë / nga Iva Tico
E zgjodha këtë variant keku me krem djathi (cheese-cake) sepse në librin amerikan, ku mora recetën,…

Kekët e mi pikantë kanë aromën më të mirë në botë!

3 muaj me parë / nga Iva Tico
Nuk më kishte shkuar mendja që një kek mund të bëhej me kaq shumë erëza. Kisha…

Një kek për të pastruar dollapin nga qeset me fruta të thara

3 muaj me parë / nga Iva Tico
Ndodh gjithmonë që të na ketë mbetur në dollapët e ushqimeve ndonjë qese letre apo vazo…

Karrotat nuk kanë qenë kurrë më pak dietike se në këtë ëmbëlsirë

3 muaj me parë / nga Iva Tico
Për vite me radhë i kam rezistuar kekut me karrota dhe nuk kam pranuar ta gatuaj…

Kekët e vegjël “madaleine” kanë shumë legjenda, ama në mëngjes shijojnë

3 muaj me parë / nga Iva Tico
E bukura e ëmbëlsirave të traditës, është se për to mund të lexosh pafund, burime historike,…

Kur djallushkat festojnë me “kekun e ëngjëjve”

4 muaj me parë / nga Iva Tico
Alida shoqja ime kishte ditëlindjen. Jo ndonjë përvjetor, madje meqenëse jemi brezi i të dyzetave, teknikisht…