Byreku i nanës “osh’ nona”

6 vjet me parë / nga Enkel Demi
Nana ime ka ca antena speciale që e kupton pa hyrë në shtëpi se cili nga…

Nga inati i Ivës, dy pjata me salçiçe të sajuara për çerek ore

6 vjet me parë / nga Enkel Demi
Sa herë bie telefoni a dera dhe mëson që ke mysafirë për drekë, nuk ke pse…

Tavë me patate dhe salçiçe që ia do zemra një kupë verë

6 vjet me parë / nga Enkel Demi
Në kohët e kuqe, të djelën gatuhej tava me patate, në të cilën piqej një gjysëm…

Rosto viçi në verë të kuqe që të kënaq shpirtin

6 vjet me parë / nga Enkel Demi
Më në fund moti po freskohet, shirat e vjeshtës po nisin dhe njeriu shpëton nga recetat,…

Gjellë vere, se na hyri vjeshta!

6 vjet me parë / nga Enkel Demi
Prapë më mori në telefon dhe më tha: “U ftoh koha, hidhe te rozmarina.al, se nuk…

Groshë me pançetë dhe salçiçe të thatë/ Ça t’hash!

6 vjet me parë / nga Enkel Demi
Një nga kënaqësitë e verës apo vjeshtës është, kur moti prishet, qoftë edhe për pak orë,…

Mish derri me birrë

6 vjet me parë / nga Enkel Demi
Dikur, ndërsa mishi qe me racion na ra një copë kohë që çdo javë të merrnim…

Supë me thierza të kuqe

6 vjet me parë / nga Enkel Demi
- Ha të keqen nana thierza, se rritesh… - Si rritem moj nanë, ato janë të…