Receta

Peshkun Kerr fute në furrë dhe mos e vrit mendjen

5 vjet me parë / nga Enkel Demi
Më qëlloi që sapo shkela në shitoren e peshkut “Shëngjini” tek Pazairi i Ri erdhi furnizimi…

Torta e mollës me thërmia, si mëngjeset e ëmbla të shoqes sime

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Kur shoh mikeshën time të vjetër Miriamin s’di pse më kujtohen gjithmonë reklamat e “Mulino Bianco”-s:…

Edhe me mollë, edhe krokante edhe për Krishtlindje

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Italianët i quajne “rose del deserto”: trëndafilët e shkretëtirës. Problemi i vetëm është se biskotat e…

Për ne që besojmë tek çokollata

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Ky kek pa frikë mund të quhet kali im i betejës: nuk ka njeri që ta…

Kek me mollë fare pa yndyrë, siç e bën teta Vojsava

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Teta Vojsava është mami i shoqes sime Joridës. Ndryshe nga shumë mama të tjera për të…

Peshku ishte aq i mirë sikur hëngrëm mish qingji

5 vjet me parë / nga Enkel Demi
Kjo është një shprehje pak e shkarë që shqiptarët e përdorin sa herë në tryezë kanë…