Italianët i quajne “rose del deserto”: trëndafilët e shkretëtirës. Problemi i vetëm është se biskotat e mia me këtë emër, më tepër sesa si trëndafilë, të tjerëve në pamje u duken si qofte, ama askush nuk është ankuar për shijen, përkundrazi. Çertifikimin për to e mora një vit më parë, kur Dhurata Thanasi e Lugës së Argjendtë i ngriti në qiell. Sepse kanë shijen thjesht perfekte, të buta dhe krokante njëkohësisht, të ëmbla dhe me pak kripë në balancë të përkryer dhe ndërkohë kanë shijen dhe aromën e Krishtlindjeve: mollë, rrush të thatë dhe kanellë.
Mund t’i bëni gjatë gjithë vitit me copëza çokollate dhe miell bajamesh: krokantja që përftohet nga “corn flakes”-at, do i bëjë biskotat më të veçanta, për t’i surprizuar të gjithë. Por në periudhë festive (Krishtlindjet e mia kanë nisur që në nëntor, bashkë me mollët dhe erën e kanellës), do të jenë aroma dhe shija më e mirë për shtëpinë tuaj gjatë gjithë kësaj kohe.
Përbërësit
2 mollë mesatare, të qëruara dhe të grira hollë
150 gramë sheqer
300 gramë miell të bardhë
1 lugë kafeje me pjekës ëmlësirash
1 lugë çaji kanellë të bluar
180 gram gjalpë në temperaturë ambienti
1 vezë
120 gramë rrush të thatë
100 gram corn flakes
Pak kripë
Përgatitja