Le të nisë koha më e bukur e vitit: stina e qershive

6 muaj me parë / nga Iva Tico
“Kur ne të jemi në kohët e qershive do të jemi të gjithë në festë”, shkruante…

Vezët alla-turka mund t’i bëjë dhe kush s’di të skuqe një vezë (e të nderohet)

6 muaj me parë / nga Iva Tico
Dikur ishte gati gati mburrje: “unë s’di të skuq as edhe një vezë” nënkuptonte se ti…

Sfidën e Kelit me oriz Olim e fitoj unë dhe kjo tortë e veçantë

6 muaj me parë / nga Iva Tico
Po erdhi puna për gara unë kam në zakon të keq: nuk e njoh fare filozofinë…

Ëmbëlsira ime më e dashur? Padyshim tarta e “Të dielës shqiptare”

7 muaj me parë / nga Iva Tico
Nuk e kisha menduar kurrë që një ëmbëlsirë e thjeshtë mund të të ndryshojë kaq gjëra…

Cheesecake po, pjekje po, salcë luleshtrydhesh po e po

7 muaj me parë / nga Iva Tico
E zgjodha këtë variant keku me krem djathi (cheese-cake) sepse në librin amerikan, ku mora recetën,…

Kekët e mi pikantë kanë aromën më të mirë në botë!

7 muaj me parë / nga Iva Tico
Nuk më kishte shkuar mendja që një kek mund të bëhej me kaq shumë erëza. Kisha…

Një kek për të pastruar dollapin nga qeset me fruta të thara

7 muaj me parë / nga Iva Tico
Ndodh gjithmonë që të na ketë mbetur në dollapët e ushqimeve ndonjë qese letre apo vazo…

Karrotat nuk kanë qenë kurrë më pak dietike se në këtë ëmbëlsirë

8 muaj me parë / nga Iva Tico
Për vite me radhë i kam rezistuar kekut me karrota dhe nuk kam pranuar ta gatuaj…