E di, e teprova. Por do të vijoj ëmbëlsirat me qershi, derisa të mos shoh me kokrrat e kuqe tek dyqani poshtë pallatit tim.
Për këtë kek jam jashtëzakonisht krenare sepse recetën nuk e kam marrë askund. Domethënë duhet të kem marrë diku recetën e kekut klasik me çokollatë, që e kam mësuar përmendësh dhe e bëj herë pas here, sidomos në dimër. Ajo që “shpika” kësaj radhe, është që kekut tim të preferuar, i shtova frutin e preferuar, qershinë. Ndoshta herës tjetër do e provoj dhe me pak alkool, besoj se do ngjajë me çokollatat “mon cheri” (absolutisht më të preferuarat për mua).
Përbërësit200 gr miell
150 gr sheqer pluhur
150 gr gjalp, në temperaturë ambienti
2 vezë
50 gram kakao e hidhur
8 gr pluhur fryrës për ëmbëlsira
Qershi, sa t’ju duket e arsyeshme, me bërthama të hequra
Përgatitja