Sekreti i kësaj recete qëndron në dy përbërës; limoni dhe rigoni. Megjithëse në fund brinjët do të gatuhen me patate, shija e vërtetë mbetet gjetkë.
Kjo është një pjatë tipike për ditën e djelë dhe rekomandohet të kthehet në mëkat duke çelur disa shishe verë të kuqe.
Përbërësit:
Brinjë derri (1 kilogramë ose më shumë, sepse varet sa keni të ftuar)
Limon (2 kokrra të mëdha ose 3 të vegjël)
Patate (4 kokrra të mëdha)
Hudhër (4 thelpinj)
Rigon
Vaj ulliri
Kripë
Përgatitja:
Kokrrat e limonit i shtrydhim dhe lëngun e tyre e hedhim në një tavë. Shtojmë hudhrat. Brinjët e derrit i vendosim në tavë dhe i spërkasim me rigon. I mbulojmë me qese kuzhine dhe i lëmë të pushojnë për një orë. Më pas i kthejmë në krahun tjetër dhe i lëmë sërish të pushojnë mbuluar me qese kuzhine.
Në një tavë presim patatet kubikë, vendosim brinjët e marinuara. Derdhim mbi to lëngun e limonit. I spërkasim me vaj ulliri dhe një dorë tjetër rigon. I fusim në furrë të ventiluar për 50 minuta-1 orë në 220 gradë Celcius.
Të tjerat i dini vetë.