Receta

Kur jeta të sjell limona, mund të bësh dhe këtë tartën

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Vite të shkuara, kur kishim shtëpinë private me oborrin e madh, kushdo që vinte tek ne…

Me nxitim, me metodën “ça t’kapi dora” shpika një tavë dheje me kërpudha

5 vjet me parë / nga Enkel Demi
Mbërrita në shtëpi me një nxitim të hatashëm, ndërsa oda e gatimit gumëzhinte nga thirrjet e…

Ç‘mund të bësh me Livandë? Biskota me gjalpë përshembull

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Një fotografi e një vazoje të mbushur plot me livandë ngjalli shumë kurreshtje kur u botua…

Mbledhje bordi në shtëpinë e Kelit, ku një superdrekë bëhet për gjysmë ore

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Ka disa njerëz që përgatiten një javë të tërë për të shtruar një drekë për miqtë…

Brunch, diku mes mëngjesit e drekës, dy vakte bashkë

5 vjet me parë / nga Iva Tico
Eshtë bërë e modës tashmë në Tiranë: të shtunave dilet për brunch, në atë vaktin e…

Kofshë derri e mbushur, pjekur me verë të kuqe si dashnia vetë

5 vjet me parë / nga Enkel Demi
Kasapi im e kishte vendosur ta bënte pushim dhe kishte lënë në shitore të birin. Ai…